Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új fizikai követelmény, új kihívás

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2015. március 12. 11:35

Az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) szervezésében Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián rendezték meg a Magyar Honvédség testnevelőinek, illetve a szakterületért felelős tisztjeinek konferenciáját március 4−5-én.

1595989262

A rendezvényt megnyitva Szpisják József dandártábornok, az MH KDK parancsnoka kiemelte: „a fizikai képesség olyan alapképesség, melynek stabilitása meghatározza a többi katonai képesség érvényre jutását", ezért a fizikai felkészítés hatékonysága kiemelt jelentőségű a Magyar Honvédség kiképzési rendszerében.

A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a katonák fizikai állapota az elmúlt évben javuló tendenciát mutatott, nőtt a kiváló és csökkent a nem megfelelő fizikai állapotban lévő honvédek száma.

1595989262

A parancsnok kitért a 2014. évi Magyar Honvédség-szintű sportbajnokságokra is, melyek magas szinten előkészített rendezvények voltak, és megköszönte a testnevelők munkáját, akik nemcsak nagy létszámú, de kitűnően felkészített csapatokkal jelentek meg a versenyeken.

Szpisják tábornok felhívta a testnevelők figyelmét arra is, hogy a jövőben kiemelt feladatként tekintsenek az állomány fizikai felkészítésére, mégpedig a követelmények várható módosítása miatt.

Fotó: Rédei Istvánné