Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb aranyérmet szereztek a katonanövendékek

Szöveg: Markovics Zita hadnagy |  2014. március 28. 9:44

A legjobbaknak járó kupával tértek haza a honvéd középiskola növendékei a debreceni kollégisták számára megrendezett Toldi Kondi erőfelmérő versenyről.

Fekvőtámaszban, felülésben, húzódzkodásban, helyből távolugrásban és 40 kilós fekve nyomásban küzdöttek meg diáktársaikkal a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium növendékei a közelmúltban.

A Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által szervezett bajnokságon összesen négy csapat mérte össze tudását. Madarász Tibor, a katonanövendékek nevelőtanára szerint a győzelemhez szükség volt minden koncentrációra, s az erőtartalékok ésszerű felhasználására, hiszen voltak igazán termetes és deltás „ellenfelek" is.

1595969421

A legjobbaknak járó kupával tértek haza a honvéd középiskola növendékei

„Büszke vagyok a fiúk teljesítményére, különösen azért, mert van köztük olyan, aki három évvel ezelőtt − amikor bekerült a Gábor Dénesbe − az én biztatásomra kezdett el komolyabban sportolni" – mondta a kollégiumi nevelő. Hozzátette: a győztesek között van, aki rendszeresen atletizál, kondizik vagy küzdősportedzésre jár.

A honvéd középiskola kollégistái egyébként minden évben indulnak a Toldi Kondin, s idén harmadszorra állhattak a dobogó legmagasabb fokára. A csapat tagjai: Kalapos Ferenc 9., Harakály Dávid 10. és Szabó Ákos 11. osztályos katonanövendékek.