Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb katonai szervezetnél járt a parlamenti államtitkár

Szöveg: Takács Vivien |  2014. szeptember 4. 13:47

Az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központba (MH CKELMK) látogatott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szeptember 4-én, csütörtökön.

1595978163

A parlamenti államtitkárt a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában, az MH CKELMK székhelyén dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, valamint Guba István alezredes, a központ megbízott parancsnoka fogadta.

Guba alezredes tájékoztató előadásában szót ejtett az MH CKELMK alaprendeltetéséről és feladatrendszeréről. Kitért az alakulat szervezeti felépítésére, a missziós szerepvállalásokra és az előttük álló kihívásokra is.

1595978163

A tájékoztatót követően Vargha Tamás egy gyakorlati foglalkozás keretében az MH Geoinformációs Szolgálattól érkezett négy katona tárgyalástechnikai képzésének kiértékelését hallgathatta meg.

A látogatás végén a parlamenti államtitkár megtekintett néhány rendszeresített haditechnikai eszközt, többek között egy multimédiás gépjárművet és egy háti univerzális kihangosító berendezést.

1595978163

Fotó: Tóth László