Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb két év a katonai alapismeretek oktatására

Szöveg: MH 86. SZHB |  2015. október 7. 19:49

Egy 2013-ban kötött együttműködési megállapodást újítottak meg október első napján Abonyban. Az aláíráson Kavecsánszkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolával igazgatója, és Bali Tamás alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese vett részt.

Az aláírt megállapodás célja, a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának elősegítése és a katonai pálya népszerűsítése. Ezen célok elérésének legfontosabb eszköze az érettségi tárgyként választhatóvá váló katonai alapismeretek tantárgy bevezetése. A szolnoki alakulat vállalja, hogy kiemelt katonai rendezvényein részvételt biztosít a katonai alapismereteket tanuló diákoknak, a lehetőségek függvényében alkalmat ad a katonai hivatás mélyebb megismerésére, biztosítja a tantárgy oktatásához szükséges oktatástechnikai eszközöket, és szakmai segítséget nyújt a tantárgyat oktató pedagógus felkészítéséhez.

1596001910

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison Mádi Lajos alezredes, kiképzési főnök fogja össze a KatonaSuli-programmal kapcsolatos feladatokat, és aktívan segíti a képzésben már résztvevőket ugyanúgy, mint a csatlakozni kívánók felkészítését.

A bázissal együttműködő „katonasulik": a Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Építészeti és Faipari Tagintézménye, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola, a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Szakközépiskola, a mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium és Szakközépiskola, a Jászberényi Katolikus Általános és Középiskola, Liska József Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium Tagintézménye, valamint az abonyi intézmény.

1596001911