Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra bajnok lett a szolnoki helikopterbázis csapata

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. április 15. 18:04

„A katonák között mindig is nagy szerepe volt a sportnak. Az első öttusabajnokságot például a Ludovika Akadémia szervezte, és ebben a sportágban az első olimpikonunk is katonaember volt” – mondta Vargha Tamás Budapesten, április 15-én.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a 2013. évi sportbajnokságok csapatversenyének összesített eredményhirdetésén vett részt a „Monarchia" rendezvényhajón, amely immár tizedik alkalommal adott otthont a rendezvénynek.

1595970353
Vargha Tamás: a katonák között mindig is nagy szerepe volt a sportnak

A mezei futásból, lövészetből, katonai háromtusából és járőrversenyből álló sportbajnokságon csak aktív állományú katonák indulhatnak − saját katonai szervezetük színeiben. A hagyományok szerint idén is a legjobb hat csapatot, az egyéni bajnokokat és a járőrbajnokság győztes csapatát díjazták. Emellett a legsikeresebb szervezetek testnevelőtisztjei, valamint a versenyek szervezésében jeleskedő katonák és civil segítők is elismerésben részesültek.

A díjakat Vargha Tamás mellett Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka, valamint Marosi Ádám főhadnagy, olimpiai bronzérmes öttusázó adta át.

A 2013. évi sportbajnokságban a legjobb eredményt ismét − immár másodszor − az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapata érte el. Ha az idei versenysorozatban is sikerül az első helyen végezniük, akkor végleg elnyerik a vándorserleget.

1595970354
A győztesnek járó vándorserleget Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka vehette át

Fotó: a szerző felvételei