Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra megnyílt a helyőrségi szálló Nagytarcsán

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. december 20. 13:14

Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára munkabejárás keretében adta át a megújult nagytarcsai szállóépületet rendeltetésszerű használatra. A 170 férőhelyes szálló megnyitása jelentősen hozzájárul a főváros és környéke nagyszámú szállóigénylőinek elhelyezéséhez, ezáltal biztosítja a Magyar Honvédség kötelékében szolgálatot teljesítők és az ott dolgozók lakhatásának átmeneti megoldását.

1595946659

A nagytarcsai katonai helyőrség megszüntetésével csaknem egy időben, 2008-ban a helyőrségi szálló épülete is a bezárás szomorú sorsára jutott.

A honvédelmi tárca vezetése 2012-ben amellett döntött, hogy a nagytarcsai helyőrségi szálló újbóli megnyitásával a Budapest és vonzáskörzetében szállóelhelyezésre jogosult állomány lakhatási körülményein kíván javítani.

Ennek érdekében a szálló épületének karbantartási feladataira (tisztasági festésre, épületgépészeti és elektromos rendszer javítására), valamint a kor követelményei szerinti elhelyezési feltételeket biztosító bútorok beszerzésére is sor került.

Az újranyitással kapcsolatos munkálatok befejeztével, a műszaki átvétel alkalmával, december 19-én Fodor Lajos közigazgatási államtitkár ismételten a helyőrség használatába adta a szállót. Az eseményen részt vettek a HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály, a HVK Logisztikai Csoportfőnökség, valamint a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Infrastrukturális Igazgatóság, illetve a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár képviselői is.

1595946659

Fotó: Budapest helyőrség dandár