Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ülésezett a világ legnagyobb tartalékos szervezete

Szöveg: T.G.-U.L. |  2016. február 21. 13:29

A HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége is részt vett a NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) által rendezett téli szemináriumon Bonnban, illetve az ezt követő téli ülésen, a brüsszeli NATO-központban.

A CIOR téli szemináriuma egy biztonságpolitikai fórum, amely ezúttal az Iszlám Állam (IS) által jelentett fenyegetést és kihívást járta körül, jól képzett és tapasztalt előadók részvételével. Az előadók eltérő nézeteket képviseltek, ugyanakkor abban egyetértettek, hogy rövidtávon nem várható megoldás az Iszlám Állam jelentette problémára.

1596009070

A CIOR brüsszeli téli ülésén – amit, mint minden alkalommal, most is a testvérszervezettel, a NATO Tartalékos Egészségügyi Tisztek Szövetségével (CIOMR) közösen rendeztek – Petr Pavel vezérezredes, a NATO Katonai Bizottságának elnöke tartott tájékoztatót a szövetség időszerű kérdéseiről. Szólt a tartalékosok szerepéről az új kihívások kezelésében.

A rendezvényen a magyar delegáció tagjai találkoztak Domján László vezérőrnaggyal, az MH Katonai Képviselő Hivatal vezetőjével, illetve megbeszélést folytattak Vanyur Tibor ezredessel, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokával, aki ekkor szintén hivatalos látogatáson járt a NATO központjában.

1596009070

Az ülésen résztvevő magyar delegáció tagjai ezt követően a CIOR Tanácsban, illetve a szervezet jogi bizottságában folytatták a munkát. E bizottsági ülésen egyebek mellett a CIOR alapszabályában a legutóbbi, 2015 nyarán Szófiában elhatározott változtatások technikai kidolgozásáról egyeztettek.

A következő jelentősebb CIOR-rendezvény a július utolsó két hetében, Észtországban megrendezendő nyelvtanfolyam, valamint az augusztusi, madridi nyári kongresszus lesz.

Fotó: Henry Plimack