Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepek és hagyományok – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. szeptember 4. 14:15

Tavaly állt fel a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, illetve a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal. Az új szervezetek korábban több, illetve más kézben lévő, fontos kompetenciákat fogtak össze, és amint azt magazinunknak adott interjújában Kun Szabó István vezérőrnagy, helyettes államtitkár elmondta, a működés első évének tapasztalatai abszolút kedvezőek.

1595999716
Mi jellemezi a helyettes államtitkárság elmúlt bő egy évét?

Egy szóval válaszolva: a siker. Ezzel együtt nagyon küzdelmes, munkás év áll mögöttünk. Amikor tavaly átvettük a feladatrendszert, nagyon sok mindent megörököltünk, és egészen idén március 31-éig külső segítséggel szerveztük meg és bonyolítottuk le a rendezvényeket. Ez tavasszal megszűnt, azóta kizárólag a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (NRH) látja el az állami ünnepségekkel kapcsolatos feladatokat. Vagyis például az idei augusztus 20-ai tűzijáték közbeszerzését és lebonyolítását is mi végeztük már. Egy kormánydöntés értelmében pedig további forrásokat csoportosítanak majd hozzánk eszközbeszerzésre, amiből arra következtetek, hogy a kabinet is hosszabb távon gondolkodik a szervezettel kapcsolatosan.

Eszerint bevált ez a centralizáltabb forma?

Nem biztos, hogy ez a megfelelő szó, hiszen projektfeladatokról beszélünk, de ha egy kézben összpontosul minden, akkor a döntési mechanizmusok is leegyszerűsödnek, és maga az intézkedési rendszer is gördülékenyebben működik.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 11-én, pénteken megjelenő számában!)