Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepeltek a kutatók

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2017. március 2. 14:33

Március 1-je a haditechnikai kutatók-fejlesztők napja. Ebből az alkalomból tartott ünnepi állománygyűlést az MH Logisztikai Központ február 28-án.

A rendezvényen ismertették dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntőlevelét,  majd az MH Logisztikai Központ, Kutatás-fejlesztési, Tudományos és Szabványosítási Osztályának vezetője mondott ünnepi beszédet.

1596028299

„Sokéves hagyományunk szerint március elsején ünnepeljük a haditechnikai kutatók-fejlesztők napját. 1929-ben írta alá a kormányzó a Magyar Királyi Honvéd Haditechnikai Intézet alapító okiratát, melyben március 1-ét jelölte meg, mint a szervezet megalakulásának keltezését" – mondta dr. Hajdú Ferenc alezredes. Röviden ismertette a Haditechnikai Intézet történetét és felidézte a magyar haditechnika saját fejlesztéseit: a kumulatív lőszerektől a Gepárd mesterlövőpuska-családig.

„Küldetésünk nem változott az évtizedek alatt: a Magyar Honvédségnek fegyverrel, hadiszerszámmal és egyéb felszereléssel való ellátásában a technika haladásának érvényt szerezzünk. Indul a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program. Ebben a programban ránk is sok feladat hárul. Elődeink munkája kötelez bennünket azok legjobb tudásunk szerinti megvalósítására" − zárta beszédét az osztályvezető.
Ezt követően elismerések átadására került sor.

1596028299

A rendezvényt a Budapest Helyőrségi Zenekar koncertje zárta.

Fotó: Borsányi Katalin