Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepélyes katonai esküt tett a Csongrád megyei kormánymegbízott

Szöveg: Hári László alezredes |  2017. november 26. 7:44

November 23-án Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában és a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság ülését megelőzően, a bizottság tagjai és a sajtó nyilvánossága előtt tett ünnepélyes katonai esküt dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott, és ezzel önkéntes tartalékos ezredesként csatlakozott a Magyar Honvédség tartalékos rendszeréhez.

1596041740

Még 2016 novemberében, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárának és a Magyar Honvédség vezetésének jelenlétében ismertette dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a tartalékos rendszer megújításának programját, és kérte fel a fővárosi és megyei kormánymegbízottakat az önkéntes tartalékos rendszerhez történő csatlakozásra.

A kormánymegbízottak tartalékos ezredesként szerelnek fel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állományába tartoznak, azon belül az adott megyében a tartalékos rendszer és a civil társadalom közötti összekötőként képviselik mindazon értékeket, amelyeket a haza védelme jelent. Figyelemmel kísérik és támogatják az adott megyében a tartalékos rendszer kiépítésének helyzetét, részt vesznek a részükre szervezett kiképzési és egyéb katonai programokon, valamint ellátják a fővárosi, illetve megyei védelmi bizottságok elnöki teendőit.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott az elsők között jelentkezett az önkéntes tartalékos szolgálatra, majd a sikeres alkalmassági vizsgálatot követően 2017. augusztus 20 -án Ópusztaszeren, a civil társadalom és a sajtó nyilvánossága előtt került sor a szerződéskötésére.

Az ezredesi rendfokozat jelzőt, úgynevezett parolit Antal László ezredes, a Megyei Védelmi Bizottság ülésének helyet adó MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka adta át az esküt tett kormánymegbízott részére, és ezen régi hagyomány szerint fogadta az ezredesek közé.

Fotó: Csongrád Megyei Kormányhivatal