Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi könyvhét – Budapesten és Szegeden a Zrínyi Kiadóval

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 6. 18:52

Nyolcvannyolcadik alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, s tizenhatodjára a hozzá kapcsolt Gyermekkönyvnapokat a fővárosban és számos vidéki helyszínen. A Zrínyi Kiadó idén is több helyszínen, Budapesten és Szegeden vesz részt új és régebbi kiadványokkal, illetve kísérőprogramokkal az eseményen.

Budapesten, a központi helyszínen, a Vörösmarty téren június 8-án, délután 16 órakor Závada Pál író nyitja meg a 88. Ünnepi Könyvhetet és a 16. Gyermekkönyvnapokat. A rendezvényen természetesen a Zrínyi Kiadó is jelen lesz, a munkatársak a megszokott helyen – a 39. számú standon – és nyitva tartási idővel, kedvezményes könyvvásárral és számos újdonsággal várják az érdeklődőket; csütörtöktől egészen hétfőig. Részletes program a budapesti rendezvényről itt található.

Szegeden, a Dugonics téri színpadon június 9-én, pénteken 18:00 órától a Zrínyi Kiadó bemutatja a katonai pályát ismertető, népszerűsítő könyveit, kiadványait, többi között A Magyar Honvédség negyedszázada, a Katonai alapismeretek és a Táborjáró kisbaka című kiadványokat. A könyves beszélgetésen részt vesz az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ megbízott parancsnoka, Hári László alezredes, aki a kiadványokhoz kapcsolódóan beszél saját katonai pályáról is. Ugyanezen a napon 18 órától a Grand Café Várkertben vetítéssel egybekötött előadáson mutatja be Nyomtatott föld- és éggömbök (1840–1990) című kötetét a szerző, Plihál Katalin.

Másnap, június 10-én, 18:15 órakor a Dugonics téri színpadon a Zrínyi Kiadó újdonságai közül Farkas Bertalan űrhajós szemezget. Méltatja A magyar repülő- és űrorvostan története és A nemzet szárnyai című köteteket, valamint feleleveníti az űrrepüléshez kötődő emlékeit, élményeit.
A helyszínen lesznek katonai toborzók is, akikkel bátran lehet majd beszélgetni, ha valakit mélyebben érdekel e hivatás. A szegedi rendezvény részletes programja itt található.

(Archív borítófotónk a tavalyi ünnepi könyvhéten készült.)