Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepség a fegyverzettechnikai szolgálat napján

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2015. augusztus 1. 8:03

Immár 61 éve látják el kiválóan munkájukat a fegyverzettechnikával foglalkozó katonák – hangzott el a fegyverzettechnikai szolgálat napja alkalmából rendezett ünnepségen július 31-én, pénteken Tápiószecsőn.

Az MH Anyagellátó Raktárbázis által szervezett ünnepségen felolvasták Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor, az Honvéd Vezérkar főnökének köszöntőjét. A levélben rámutattak, hogy a hazát csak azokkal az eszközökkel lehet védelmezni, amelyek a rendelkezésünkre állnak. „Rendkívül nagy tehát a jelentősége a ti erőfeszítéseiteknek, amelyekkel az eszközökről gondoskodtok és lehetővé teszitek, hogy mind itthon, mind pedig missziós területen a kijelölt feladatokat elvégezhessék a katonáink" – írták.

1595997974

„A honvédelem rendszerének megújítása elképzelhetetlen a fegyverzet korszerűsítése nélkül, különösen fontos, semmi mással nem pótolható szerepet kell betöltenetek ebben a munkában is" – áll a levélben. A miniszter és a vezérkarfőnök szerint a fegyverzettechnikával foglalkozó katonáknak úgy
kell a munkájukat végezni, hogy tudatában legyenek annak, azon a bajtársaik élete múlhat.

1595997974

A fegyverzettechnikai szolgálat napját minden év augusztus 1-én tartják abból az apropóból, hogy 1954-ben alakult meg a 14. Tüzér Fegyverszertár. A tápiószecsői rendezvényen a fegyverzettechnika történetét dr. Gáspár Tibor nyugállományú vezérőrnagy mutatta be. A beszédeket követően elismeréseket adtak át és egy ünnepi műsort is meghallgathattak a résztvevők.

1595997974


Fotó: Dévényi Veronika