Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepségek Pákozdon

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kálmánfi Gábor / archív |  2020. május 27. 8:11

Május utolsó hétvégéjén két ünnepséget is rendeznek a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. Természetesen a vonatkozó járványügyi szabályok maradéktalan betartásával.

1596080034

Évek óta hagyomány, hogy katonai közreműködéssel emlékeznek meg a békefenntartók napjáról. A május 29-én, 11 órakor kezdődő rendezvényen a Békefenntartók Emlékművénél helyezik el az emlékezés virágait. Az emléknap célja, hogy tisztelegjen mindazok előtt, akik a békefenntartó műveletekben szolgáltak, vagy szolgálnak, és azokra, akik életüket adták a béke ügyéért.

A hősök napján, május 31-én 15 órakor Spányi Antal, megyéspüspök, az első és a második világháborúban elesett katonák lelki üdvéért celebrál szentmisét a Don-kanyar Emlékkápolnánál, a Mészeg-hegyen.

A rendezők arra kérnek minden látogatót, hogy a rendezvényen feltétlenül tartsák be az egészségügyi szabályokat. Azaz az egy háztartásban élők kivételével tartsunk a másiktól legalább másfél méteres védőtávolságot, használjuk a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és valamivel takarjuk el a szájat és az orrot.

A szentmisét online is közvetítik, a www.facebook.com/htbkszfvar oldalon, ahol az esemény később visszanézhető.

1596080034