Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Van képed hozzá?

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 16. 13:26

Szelfiztél már katonával? Készítettél pillanatképet a honvédség életéről? Esetleg lapul a fiokódban egy régi katonafénykép a felmenőidről? Ha igen, akkor küldd be fotóidat a „Tölts fel egy katonafotót” című pályázatra!

A kreatív, online fotópályázatra saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni. A pályaműveket három kategóriában („Sajtófotó" – hivatásos fotóriporterek részére; „Pillanat" – a honvédség életét megörökítő amatőr fotósok részére; és „Kincsvadász" – a honvédség múltját megőrzők és megmentők részére) várja a zsűri. Az online fotópályázatot a Honvédelmi Minisztérium a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként hirdette meg.

A zsűri március óta havonta kiválasztja a különböző kategóriába beküldött fotók közül a legjobbakat, és a nyerteseket 50.000 forint értékű könyvutalványban részesíti. Természetesen mind a www.honvedelem.hu, mind pedig a https://170.honvedseg.hu oldalakon minden hónapban közzéteszi a nyertes alkotásokat.

1599190498

A Zrínyi Kiadó kiadványai közül akár ezeket a könyveket is választhatja a szerencsés nyertes

Ha te is a szerencsések között vagy, akkor egyebek mellett a Zrínyi Kiadó alábbi izgalmas és érdekes könyvei közül választhatsz. Íme az ízelítő: „A Nagy Háború képekben, családi képeslapokon", „Régi magyar fegyverek nem csak hagyományőrzők számára", „A magyar ejtőernyőzés 100 éve", „Görgei Artúr válogatott írásai Értekezések, vitairatok, cikkek, interjúk 1848 – 1915", „Magyarország hadtörténete IV. – 1919-től napjainkig", valamint a „A Magyar Légierő 100 éve 1918-2018", angol-magyar kétnyelvű díszkönyvét, illetve a szintén kétnyelvű „170 éves a Honvédség, 1848–2018" díszalbumát is kiválaszthatod.

Miért érdemes még ezeken felül pályázni? A hónap nyertesein túl, szeptember 29-én, a pákozdi csata 170. évfordulóján, a pákozdi Katonai Emlékparkban ünnepélyes keretek között értékelik az év fotóit. Ekkor mindhárom kategóriában az első, második és a harmadik helyezett 100 ezer, 75 ezer és 50 zer forint értékben különböző értékes díjakat vehet majd át. Szóval nincs más hátra, kapd elő a fényképezőgéped, vagy porold le a padláson tárolt fotóalbumot és nevezz a versenyre! Sok sikert kívánunk!

A pályázatról bővebben itt olvashatsz!

1599190499