Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az augusztusi világbajnokságra készültek

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 16. 14:40

A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja az Ejtőernyős Célbaugró Világkupa-sorozaton készül fel az augusztusban, Magyarországon megrendezendő 42. Nemzetközi Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra. A sorozat harmadik állomását július 13-15. között rendezték meg a németországi Peitingben.

A magyar csapat a pihentetése miatt nem a világbajnokságra tervezett teljes válogatottal indult a németországi versenyen. Ezúttal Hirschler Gábor zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós, Gőgös Péter főtörzsőrmester mellett a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület két tagja, Kéri Tibor és Nagy Zoltán alkotta a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottját.

1599190500

Nehezítette a versenyt, hogy a csütörtöki edzőugrások során Asztalos István komolyabb izomhúzódást szenvedett. Emiatt a csapat vezetése úgy döntött, hogy a világbajnokságon való részvétel miatt nem kockáztatják meg a további sérülést, ezért öt helyett négyen kezdték meg a németországi csapatversenyt – ezzel is komoly hátrányt szerezve -; Asztalos István pedig az edzői feladatokat látta el. 

A nehézségek ellenére a magyar csapat megtett mindent megtett a sikerért és a 10. helyet szerezte meg a 14 ország 31 csapatának 155 versenyzőjét felvonultató világkupa állomáson.

1599190500

Az augusztusi világbajnokság előtt még egy világkupa fordulót rendeznek az olaszországi Bellunoban, Olaszországban. Ez a verseny a vb-re való felkészülés főpróbája lesz és minden ország azzal a csapatával indul, amellyel a szolnoki versenyre is részt vesz majd.

Fotó: MH 86. Szolnok Helikopterbázis