Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Van még hely a nemzetközi katonai zarándoklatra

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. február 2. 14:55

2017-ben immár 59. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katonai Zarándoklatot a franciaországi Lourdes-ban. A zarándoklatra a Magyar Honvédség katonái is jelentkezhetnek.

A HM Katolikus Tábori Püspökség 2017-ben is zarándokutat tervez a franciaországi Lourdes-ba, az 59. Nemzetközi Katonai Zarándoklatra. A május 17-23. közötti programra március 3-ig még jelentkezhetnek az érdeklődők.

A franciaországi zarándoklat megszokott állomásai között ott vannak azok a nemzeti programok is, amelyeken az adott országok katonái külön-külön vesznek részt – például a gyertyagyújtás és magyar nyelvű megemlékezés a Jelenések Barlangjánál. Természetesen idén is lesznek nemzetközi programok: a hivatalos megnyitó, a nemzetközi mise, valamint a közös búcsúünnepség.

A magyar katonazarándokok első alkalommal 1991-ben, hivatalos keretek közt pedig 1994-ben látogattak Lourdes-ba, innentől kezdve azonban folyamatos a részvételük.

A Nemzetközi Katonai Zarándoklatra a Katolikus Tábori Püspökség honlapján lehet jelentkezni. A részletes program ugyancsak itt olvasható.

Címkékzarándoklat