Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vándorkiállítás Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. július 2. 16:10

A „Négy év vérben és vasban” című, az első világháborúnak emléket állító vándorkiállítás megérkezett első állomáshelyére, Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz. A tárlat tatai bemutatóját a lövészek napja alkalmából rendezett nyílt napon tartották. 

1595974866

A világháborús centenárium alkalmából most elindított tárlat átfogó és közérthető áttekintést kíván adni a világháború katonai és politikai előzményeiről, eseményeiről, a különböző frontokon folyó küzdelmekről, az egyes fegyvernemek tevékenységéről, a haditechnikai újításokról, a hátországban élők, hadifogságba kerültek mindennapjairól.

A 32 tablóból álló kiállítás már a június 27-ei bemutatkozása során nagy sikert aratott a nyílt nap látogatói között. A honvédségi rendezvény végeztével a tatai várban található Kuny Domokos Múzeumba szállították át a tablókat.

1595974866

A múzeum igazgatója, Perger Gyula elmondta: „A június utolsó hétvégéjén, a vár környékén rendezett Víz-Zene-Virág fesztivál résztvevői közül sokan voltak kíváncsiak az első világháborús vándorkiállításra. A tárlat telt házzal üzemelt a rendezvény szinte teljes időtartalma alatt".

A „Négy év vérben és vasban"  című vándorkiállítás megközelítőleg két hetet tölt Tatán, majd ezt követően a Magyar Honvédség valamennyi alakulatánál és helyőrségében bemutatják.

1595974866

Fotók: a szerző felvételei