Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vár a „műszakis majális”!

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. április 10. 15:51

Az évek alatt szentesi sajátossággá vált az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében megrendezett műszakiak napja. Az alakulat − a helyi társszervezeteivel karöltve − április 30-án a Damjanich-laktanyába várja a látogatókat, ahol a katonák számtalan színes és tartalmas programmal készülnek a kilátogató vendégek fogadására.

1595952094

Katonai programok, toborzás, palotaőrök előadása. Csupán néhány abból a több tucat programból, amellyel az MH 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred készül április utolsó napjára, azaz a műszakiak napjára. A szervezők fél kilences kapunyitással várják az érdeklődőket a szentesi Damjanich-laktanyába.

A műszakiak napja ünnepélyes ezredsorakozóval veszi kezdetét, majd 10 órától különböző helyszíneken párhuzamos programok és bemutatók kezdődnek. Az ezred katonái a technikai eszközök és egy tábor bemutatása mellett a katonabúvárok feladataival is megismertetik az érdeklődőket. A rendőrök, a tűzoltók és a mentők pedig különböző szituációkban mutatják be tevékenységüket, szakértelmüket és rátermettségüket.

1595952094

A sportolni vágyókra is gondoltak a szervezők. Az idősebbek csapatokba állva műszaki erőpróbákon versenyezhetnek, míg a fiataloknak különböző katonai jellegű sor- és váltóversenyeket, úgynevezett „Hétpróbát"  kell kiállniuk. A gyerekek paintballban, íjászatban és a kalandparkban próbálhatják ki ügyességüket.

A kulturális vonal iránt érdeklődőket a középkor, az 1848-49-es szabadságharc és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzetbemutatója, képzőművészeti, makett-, valamint modellkiállítások várják, továbbá az alakulat csapatmúzeuma is egész nap fogadja a kíváncsiskodókat.

A jó hangulatért a hódmezővásárhelyi katonazenekar és a fegyverforgatók vállalják a felelősséget. A legkisebbeket különféle gyermekprogramok és kézműves-foglalkozások várják, egészen a rendezvény 15 órai zárásáig.

1595952095


(Felvételeink a tavalyi műszaki napon készültek!)

Címkékműszaki