Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vásárhelyi katonák nyerték az idei tüzérversenyt

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Petrovics Renáta |  2019. december 15. 8:42

December elején rendezték meg a Magyar Honvédség tüzér versenyét Tatán, amelyet idén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi csapata nyert meg.

1596073827

Már a tizenötödik alkalommal tartották meg a tüzér lövésszaki versenyt, amelyen a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló tüzér katonák indulhatnak 3-4 fős csapatokban. Ezúttal összesen hét csapat mérte össze tudását az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál megrendezett megmérettetésen.

1596073827

A „Baglyas" elnevezésű szimulációs tűzvezetési programban a csapatok rendelkezésére álló tüzérüteg irányításával a felderített és megfigyelt célokat, a szükséges tüzér számítások alapján kellett megsemmisíteni. A virtuális térben lezajlott mérkőzést az nyerte meg, aki kilőtte az ellenfél ütegét vagy figyelőpontjait, vagy aki a program generálta célokat legtöbb pontértékben pusztította. A csapatok egymás ellen küzdöttek és egyenes kieséses rendszerben jutottak tovább a döntőbe, ahol a legjobb három csapat mérte össze tudását.

1596073828

A 62. Lövészzászlóalj katonáiból álló győztes csapatnak járó serleget a Magyar Honvédség parancsnokának nevében Kása István ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke adta át. Ugyanez a csapat nyerte meg az egy mérkőzésen legkevesebb lőszer felhasználásával elért győzelemért járó emléktárgyat is, amelyet az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség képviseletében Pölöskei János Antal ezredes adott át.

A másik vásárhelyi csapat a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonáiból állt. Ők az összetett versenyben a negyedik helyezést érték el.

1596073827
Címkék