Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a vezető altiszti tanfolyam nemzetközi programja

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2015. november 15. 20:03

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese zárta le hivatalosan a III. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) nemzetközi hetét.

1596003986

Az altábornagy beszédében kiemelte az altiszti kar fontosságát a haderő működésében, valamint a tisztek és az altisztek közötti együttműködés jelentőségét a mindennapokban. Emellett az együttműködés, a hasonló jellegű nemzetközi események eredményességét is méltatta, hiszen ilyenkor hasznos tapasztalatcsere valósul meg a különböző nemzetek vezető beosztású altisztjei között.

Az ötnapos programban magyar és külföldi rangidős altisztek osztották meg tapasztalataikat a vezénylőzászlósi rendszer, a nemzetközi tendenciák és az altiszteket érintő kihívásokkal kapcsolatban.

1596003987

A nemzetközi hetet megtisztelte jelenlétével a Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (ACT) és a Szövetséges Erők Európai Főparancsnokságának (SHAPE) vezénylőzászlósa, valamint lengyel, cseh, szlovák vezető altisztek. A nemzetközi együttműködés eredményeként idén a szerb haderő vezénylőzászlósa is részt vett az egyhetes konzultáción.

Az ÖVAT tanfolyam résztvevői a nemzetközi hét lezárása után folytatják tanulmányaikat: az egy szemeszter hosszúságú kurzus végét a január közepi záróvizsga jelenti, amelyen a tizenhárom törzszászlósnak a vizsgadolgozat megvédése után különböző témakörökben kell számot adnia a megszerzett tudásról.

1596003987

Fotó: a szerző felvételei