Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a VII. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Ruzsa István |  2020. január 31. 14:48

Oklevélátadó ünnepséggel zárult az idén immár hetedik alkalommal elindított Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) január 31-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

1596075529

Az öt hónapos képzésen tíz alakulat tíz vezető altisztje vett részt. Célja olyan felkészült, rangidős altisztek képzése, akik a parancsnoki állomány, illetve a haderőnemi szemlélők munkáját javaslattevőként támogatják a jövőben. A sikeres végzettségről szóló igazolásokat Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka, valamint Kriston István főtörzszászlós a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa adta át.

„Nekünk olyan altisztek kellenek, akik összefüggéseket látnak" – hangsúlyozta záróbeszédében Bozó Tibor dandártábornok, aki emlékeztetett arra, az elmúlt évtizedekben kiemelt jelentőségűvé vált az altiszti kar feladatrendszere és az, hogy az altisztek olyan biztos gerincét alkossák a Magyar Honvédségnek, amelyre bátran lehet támaszkodni. Hozzátette: az első tanfolyam kezdete óta nagyon sok minden változott, ebben pedig a megszerzett tapasztalatok hatékony feldolgozása volt a segítségükre.

1596075529

Az oklevelek átadását követően a tanterem falára két fénykép került fel: Polgár Sándor Csaba törzszászlósé, aki a kiváló hallgató, valamint a többi résztvevő belső szavazása alapján a „primus inter pares" elismerést vehette át, illetve a tanfolyam résztvevőiről készült csoportkép.  A várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ állományában hadműveleti beosztottként szolgáló Polgár Sándor Csaba törzszászlós kérdésünkre elmondta: a négy modulból felépülő tanfolyam legnagyobb hozadéka volt a hallgatótársak megismerése, amelyet a tanfolyam befejezése után is szeretne kamatoztatni.

GALÉRIA

Címkékaltiszt