Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az európai katonai újságírók kongresszusa

Szöveg: Szűcs László |  2017. október 21. 15:59

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban megtartott zárórendezvénnyel október 20-án, péntek este véget ért az Európai Katonai Újságírók Szövetsége (European Military Press Association − EMPA) idei, Budapesten rendezett kongresszusa.

1596040276

A négynapos rendezvényt zárva Gulyás Zoltán dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese elmondta: a katonaújságírók tevékenységükkel jól ötvözik a két szakmát, az újságírás mesterségét és a katonaság hivatását.

1596040276

„A katonák a hazát szolgálják, a katonai újságírók pedig abban vállalnak nagy felelősséget, hogy a katonaság nemes hivatását és az elvégzett feladataikat megismertessék az olvasóikkal. Azon dolgoznak, hogy a katonaság által képviselt eszmék és értékek minél közelebb kerüljenek az emberekhez, erről a munkáról még többet tudjanak meg azok is, akik számára a katonák mindennapi tevékenysége nincs annyira előtérben" − mondta Gulyás dandártábornok.

1596040277

Wolfgang Peischel dandártábornok, az EMPA elnöke megköszönte a kongresszus magyar szervezőinek − a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. vezetésének és munkatársainak − a tartalmas programot. Mint mondta: a tanácskozás mellett lehetőség volt arra, hogy megismerjék a magyar katonai sajtó munkáját, sőt bepillantást nyerhettek néhány katonai alakulat életébe is. A dandártábornok kiemelte: magyarországi látogatásuk arra is jó lehetőség volt, hogy megismerjék a magyar katonai tudományos képzési rendszert, amely Európában szinte egyedülálló, csak a finnek rendelkeznek hasonlóval.

1596040277

A rendezvény végén Wolfgang Peischel dandártábornok ajándékok átadásával köszönte meg a magyar szervezők munkáját.

1596040277


Fotó: Tischler Zoltán