Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veszprémbe látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: Szabó Ottó törzszászlós |  2018. március 2. 19:57

Kétnapos szakmai továbbképzésen jártak a napokban, Veszprémben az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnál (MH LVIK) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói.

1599182682
A vendégeket – akik dr. Tamási Béla ezredes vezetésével érkeztek Veszprémbe – Szücs József ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta.

A parancsnok előadása során a tanfolyam résztvevői tájékoztatást kaptak a katonai szervezet rendeltetéséről, feladatairól, valamint az alakulat képességeiről. A vendégek a jelenleg folyó fejlesztésekről, az ezekhez kapcsolódó hazai és nemzetközi kiképzésről is átfogó képet kaptak.

A részfeladatokról a központ vezető állománya adott tájékoztatást és válaszolt a felmerült kérdésekre is.

A parancsnoki tájékoztatót követően a tanfolyam hallgatói megtekintették a Légierő Hadműveleti Központ (AOC) valamint a Légi Irányító Központ (CRC) szolgálati helyeit.

A nap zárásaként kispályás labdarúgó tornán mérték össze tudásukat a veszprémi közélet, a tanfolyam hallgatói, valamint a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a MH LVIK csapatai.

A látogatás második napján Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Hadműveleti Osztály osztályvezetője tartott előadást a légierő struktúrájáról, feladatrendszeréről, majd az AOC hadműveleti termében a hallgatók tájékoztatást kaptak a NATO Légi művelettervezés és a vezetés irányítás rendszeréről (AC2- Air Command and Control), valamint a NATO Személyi Mentés rendszeréről (Joint Personnel Recovery).

Fotó: a szerző felvétele