Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi értekezlet az akadémián

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 23. 14:47

A Magyar Honvédség egységszintű vezénylőzászlósainak második negyedéves értekezletét tartották Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A kétnapos szakmai tanácskozást Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg.

1596032727

„A Magyar Honvédség vezető altisztjei mindig szívesen látott vendégek Szentendrén" – mondta a parancsnok, majd hozzátette: fontos, hogy az altiszti karnak olyan oktatási intézménye épüljön ki, ahova szívesen jönnek a katonák.

Bozó Tibor dandártábornok tájékoztatta a vezénylőzászlósokat az oktatás és kiképzés helyzetéről, az alakulat és a vezető altisztek feladatairól és szerepéről az altisztképzés átalakításával kapcsolatban. „Fontosnak tartom, hogy a szakaszaltiszttől a Magyar Honvédség vezénylőzászlósáig a többséget képviselje parancsnoka irányába. A parancsnokok támaszkodnak a vezénylőzászlósukra, kiemelt szerepet kapnak a vezetés és irányítás rendszerében" – mondta beszédében.

1596032727

A mostani értekezlet további témái a vezető altiszti kompetenciák, a feladatrendszer ellátásához szükséges legfontosabb képességek és tulajdonságok közös meghatározása voltak.

1596032727