Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás az északi határon

Szöveg: Miklós Bence törzszászlós | Fotó: a szerző felvétele |  2020. április 17. 13:55

Tigyi István Zsolt főtörzszászlós, a kibervédelmi szemlélőség vezénylőzászlósa tett látogatást az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred állományánál április 15-én.

1596078221

A vezénylőzászlós Nyíregyházán találkozott Polyák András ezredessel, a területvédelmi ezred parancsnokával, majd az ezred vezénylőzászlósa, Miklós Bence törzszászlós kíséretében ellátogatott a szlovák határszakasz mentén szolgálatot teljesítő katonákhoz.

Az ezred határbiztosításra kijelölt állományának legfontosabb feladata a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területéhez tartozó határszakasz biztosítása, védelme, a lakosság biztonságérzetének fokozása. Tigyi főtörzszászlós tájékozódott a katonák szolgálat-ellátásának feltételeiről, az előírt védőeszközökkel való ellátásukról.

A három helyszínes ellenőrzés során a katonák jelentettek feladataikról, a rendőrökkel megvalósuló kiváló együttműködésről, illetve a polgári lakossággal való kapcsolattartásról. A látogatás végén a vezénylőzászlós megismerhette az alakulat határbiztosítási feladatokba bevont katonáinak elhelyezési és munkakörülményeit.

Tigyi István Zsolt főtörzszászlós összegzésében kiemelte: az ellenőrzés során tapasztalt magasfokú hivatástudat, valamint professzionalizmus jól mutatja a katonák felkészültségét, motiváltságát.