Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Virtuális Gripenek Veszprémben

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. május 10. 18:34

Olyan kötelékeket láthat majd a közönség az idei kecskeméti repülőnapon, amelyeket Európában ritkán, vagy még soha sem láttak. A résztvevők között orosz, olasz, török kötelékek is szerepelnek, de nem szeretném előre elárulni az összes meglepetést – mondta Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke május 10-én, Veszprémben.

Május 10-12-e között a Gizella Napok nevű rendezvénysorozat ideje alatt a „királynék városában" települ az idei Nemzetközi Repülőnapot és Haditechnikai Bemutatót népszerűsítő, komplex virtuális élményt kínáló rendezvénykamion. A sajtó képviselőinek Porga Gyula, a város polgármestere és Sáfár Albert dandártábornok mutatták be a változatos kikapcsolódást kínáló kamiont és persze az augusztusi repülőnapot.

1595953860

Porga Gyula elmondta: az idei Gizella Napok különlegessége, hogy „Katonák köszöntik Veszprémet" címmel; a városhoz mindig is erősen kötődő katonahagyomány, 2013-ban nagyon markánsan megjelenik a rendezvénysorozaton.

„A repülés, azok számára, akik nincsenek olyan helyzetben, hogy például Gripen-vadászgépeket vezessenek, mégiscsak egy misztikum és különlegesség. Szeretném megköszönni a Honvédelmi Minisztériumnak és az illetékeseknek, hogy városunkban hozták ezt a különleges rendezvénykamiont és buzdítok mindenkit, hogy látogasson el a kecskeméti repülőnapra" – mondta a polgármester.

1595953861

Sáfár Albert dandártábornok szerint Veszprém mindig is nagy szerepet játszott a légierő történetében. Mint mondta: a város ad otthont ma is katonáknak, akik „tisztelik, becsülik a Veszprém polgárait, mert befogadták őket."

„A repülés külső szemmel ugyan tényleg misztikus lehet, de valójában felkészültség, kemény munka, kemény kiképzés áll mögötte. A légierő idén ünnepli hetvenötödik születésnapját, és ez ad arra alkalmat, hogy haditechnikai bemutató keretében megmutassuk: mire is vagyunk képesek és mire képes az egész Magyar Honvédség. Ez a rendezvénykamion pedig remek lehetőség arra, hogy a Gizella Napok keretében felkeltse a lakosság érdeklődését a repülőnap iránt" – nyilatkozta Sáfár Albert dandártábornok.

1595953861

A sajtótájékoztatót követően Porga Gyula és Sáfár Albert megtekintették a rendezvénykamiont. Honlapunk érdeklődésére a légierő haderőnem főnöke „impresszívnek" nevezte a látottakat és a maga részéről biztos benne, hogy különösen gyerekek számára lesz hatalmas élmény.

A rendezvény előtt Katona János alezredes, karmester vezetésével, a Légierő Zenekar – Veszprém szórakoztatta a különböző médiumok képviselőit.

1595953861

(A rendezvénykamionról a hétvégén képes beszámolót olvashatnak honlapunkon.)

Fotó: a szerző felvételei