Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszaszámlálás

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. február 13. 13:07

2013 kiemelkedő katonai eseménye lesz a kecskeméti repülőbázison, augusztus 3–4-én megrendezendő nemzetközi repülőnap. Egy ilyen nagyszabású airshow-t közel egyéves szervezőmunka előz meg; dr. Borbíró Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára, a szervezőbizottság elnöke enged bepillantást az előkészítő munka jelenlegi fázisába.

1595949082
Melyek voltak a sikeres lebonyolítás érdekében tett első lépések?

Egy ilyen nagyságrendű, várhatóan közel százezer érdeklődőt vonzó esemény előkészítése során sok mindenre figyelemmel kell lenni. Ilyen például az időpont kiválasztása, hiszen a nyár utolsó hónapjában a Hungaroringen is összemérik tudásukat a világ legjobb pilótái – igaz csak a versenyautók kormánya mögött, de ezt mindenképpen figyelembe kellett vennünk. A honvédelmi miniszter utasítása alapján, időben elkezdett szervezőmunka másik fontos eleme a szponzorok megkeresése volt, hiszen a nagy cégek már 2012 őszén döntöttek a 2013. évi támogatási összegekről. Szerencsére, ismét támogatóink között tudhatjuk a Mol-t, bulvárosan fogalmazva, az ő üzemanyaguk nélkül nem jöhetne létre ez a rendezvény, de a Szerencsejáték Zrt. és a Porsche Hungária is fontosnak ítélte a repülőnapot.
Bizonyára az is sokat számított, hogy a 2010-ben megrendezett repülőnapunkat Brüsszelben a szigorú zsűri Európa legrangosabb, legbiztonságosabb airshow-jának találta és oklevéllel tüntette ki.

(Az interjút teljes terjedelmében a Magyar Honvéd magazin február 15-én, pénteken megjelenő számában olvashatják el!)