Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízelvezető árokban volt a bomba

Szöveg: Szűcs László |  2015. szeptember 3. 10:02

A 35. héten, azaz augusztus 24-30. között 65 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 15 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ivanyik Alexandra, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1723 bejelentést kaptak.

Augusztus 24-én Budapesten, a Széll Kálmán tér átépítési munkálatai során került elő egy 152 milliméteres betonromboló-gránát. A veszélyes, második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Debrődi Péter százados vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Augusztus 26-án a Pest megyei Tápiógyörgyére vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Dózsa György és a Hajnal utcák kereszteződésében, a vízelvezető árokban egy második világháborús robbanótestet találtak. A Debrődi Péter százados vezette járőr a helyszínen megállapította, hogy egy AO-25 típusú bombára bukkantak, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Augusztus 27-én Budaörsön, a Komáromi úton épülő irodaház építési munkálatai közben bukkantak rá a munkások egy 10,5 centiméteres, német gyártmányú repeszromboló-gránátra. A robbanótestet a Horváth Csaba őrnagy vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

Budaörsről a főváros XVIII. kerületébe vonult át a Horváth Csaba őrnagy vezette járőr, mivel a Halomegyházi közben, földmunkák közben egy 8,8 centiméteres, német gyártmányú légvédelmi repeszgránátot találtak. A robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Címkéktűzszerész