Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízi világ – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. február 9. 12:25

Technikai eszközeik működésének ellenőrzésével és úgynevezett év eleji „bemerüléssel” kezdték az idei kiképzési évet az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj búvárai. Feladataik során a műszaki berendezések kötelezően előírt éves technikai karbantartását és bevizsgálását összekapcsolják a búvárok állóképességét növelő erőnléti foglalkozásokkal.

1595987454
Nehéz év előtt állnak a „88-asok". A szolnoki zászlóalj katonáinak többsége ugyanis a mintegy háromszáz fős MH KFOR (Kosovo Force) Kontingens tizenkettedik váltásának tagjaként február elejétől a Balkánon teljesít szolgálatot. A feladatok mennyisége azonban nem csökkent, ezért a távol lévők munkáját hat hónapig az itthon maradottaknak kell elvégezniük. Ebben a balkáni misszióban a zászlóalj búvárainak a többsége is részt vesz. Ráadásul egyik merülés-vezetőjük, Smirer Tamás törzsőrmester, „A" fokozatú búvároktató is tagja a békefenntartó kontingensnek, az alakulat másik merülés-vezetőjét pedig nyelvtanfolyamra vezényelték. Ebben a helyzetben egyetlen megoldás kínálkozik csupán: a zászlóalj itthon maradt búvárainak fél éven át más alakulatok kiképzési merülésein kell részt venniük.

A szakmai képzéseket, továbbképzéseket és a gépkezelői tanfolyamot azonban nem kellett átütemeznünk, ezeket az itthon maradt tisztek és altisztek meg tudják tartani – lapozza az alegység kiképzési tervét Virágos-Kis Sándor százados, az alakulat kiképzési részlegének helyettes vezetője.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin február 13-án, pénteken megjelenő számában!)