Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízosztó radarosok

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. január 12. 9:12

Noha általában nem a vízzel, hanem a levegővel törődnek az MH 54. Veszprém Radarezred katonái, az elöljárói intézkedésnek megfelelően kiveszik részüket a „Vízforrás 2013” fedőnevű akcióból is.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának intézkedése alapján az ezred állománya Békés és Tolna megyékben összesen 19 településen végzi az európai uniós normáknak megfelelő minőségű ivóvíz biztosítását.

Péter Gergely hadnagy, az ezred kommunikációs tisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a víz vételezése akkreditált helyszínekről történik, a szállítást pedig kizárólag a megfelelő minősítéssel rendelkező szállítóeszközökkel hajtja végre az ezred.

1595947549

„A részt vevő állomány a feladat végrehajtására maximálisan fel van készítve, és elmondható, hogy kellőképpen motiváltak" – tette hozzá a hadnagy.

A tizenkilenc érintett település egy híján mind Békés megyében található. Ebből az okból – valamint a békéscsabai radarszázad állományának létszámából kifolyólag − a zökkenőmentes feladat-végrehajtás érdekében más helyőrségekből és más alakulatoktól is érkeznek katonák és szállítóeszközök a megyébe. Az ezred munkáját az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Békéscsabára rendelt állománya is segíti.

A vízosztás Békés megyében öt különböző útvonalon folyik, és a településeken eltöltött időt az adott lakosság mérete határozza meg.

„A helyiek kezdettől fogva összességében pozitív hozzáállással fogadták a honvédség segítő katonáit" – nyilatkozta Péter Gergely hadnagy.

Fotó: MTI