Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„West Point, ahogy én látom”

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn |  2018. december 1. 15:01

Bakos Csaba Attila alezredes „West Point, ahogy én látom” című előadásával zárult az őszi félév Missziós történetek előadássorozata Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, a napokban.

Bakos Csaba Attila alezredes az egyetlen magyar hivatásos katona, aki oktathatott az Egyesült Államok leghíresebb katonai akadémiáján, a West Pointon (hivatalos nevén: United States Military Academy – USMA).

1599196759

A Pódium bárban tartott rendezvényre ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, ugyanis a Missziós történetek című előadássorozat adott lehetőséget arra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanársegédje meséljen arról, miként jött az életében ez a lehetőség.

1599196760

„Azokat az embereket, akiket a West Pointon képeznek, a nemzet vezetőinek képzik és csak másodsorban katonának" – mondta Bakos Csaba Attila alezredes, aki arról is beszélt, hogy mennyi időt töltött az Egyesült Államokban, mit oktatott, milyen tapasztalatokkal gazdagodott, illetve mi a különbség az ottani és a hazai rendszer között.

1599196760

Fotó: a szerző felvételei