Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

XIX. Euroatlanti Nyári Egyetem

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 15. 19:12

Szolnokon, az MH Béketámogató Központban rendezik meg július 22-27. között a XIX. Euroatlanti Nyári Egyetemet.

1599188917
Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg az Euroatlanti Nyári Egyetemet. A helyszín a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ lesz, a szimpózium pedig (tematikáját tekintve) Magyarország és európai, euroatlanti szövetségi rendszerének helyét, szerepét vizsgálja napjaink változó világrendjében.

Az előadások témája között szerepel az újonnan kialakuló világrend elemzése, különös tekintettel az USA, Oroszország, Kína szerepére, valamint a két Korea közöti viszony enyhülésére. A résztvevők neves kül- és biztonságpolitikai szakértők, elemzők interpretálásában ismerhetik meg, hogyan tolódnak el a globális erőviszonyok, és milyen változásokat okoznak a felemelkedő regionális hatalmak és kihívók a nemzetközi rendszerben – miközben maguk is részt vehetnek a vitában.

A  regisztrált vendégek előadásokat és panelbeszélgetéseket hallhatnak a július 11-12-i NATO-csúcstalálkozó értékeléséről, valamint olyan aktuális ügyekről, mint a Brexit, valamint a közel-keleti és afrikai válságok. Külön előadások járják körül az Európai Unió reformterveinek esélyeit és Közép-Európa érdekérvényesítési lehetőségeit.

Természetesen nem maradhatnak el a már jól ismert kötetlen csapatépítő programok sem, mint a Harcosok Filmklubja, a Biztonságpolitikai Dühöngő vagy a Fact-finding mission.

A részletek a részvételi feltételekről itt olvashatók.