Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zrínyi Miklós-díj dr. Padányi József dandártábornoknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. november 11. 12:19

Zrínyi Miklós-díjjal tüntette ki a magyar tudomány napja alkalmából a honvédelmi miniszter prof. dr. Padányi József dandártábornokot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettesét. 

1596022900

Dolgozószobájában fogadta november 11-én délelőtt dr. Simicskó István dr. Padányi József dandártábornokot. Az NKE tudományos rektorhelyettesét a honvédelmi miniszter a haderő érdekében kifejtett kiemelkedő tudományos kutatói, tudományszervezői, műszaki fejlesztési tevékenysége és jelentős alkotói munkája elismeréseként tüntette ki Zrínyi Miklós-díjjal a magyar tudomány napja alkalmából. Dr. Simicskó István méltatta a dandártábornok elmúlt évtizedekben kifejtett tevékenységét, és további eredményes munkát kívánt neki a jövőre nézve.

1596022901

Dr. Padányi József dandártábornok két és fél évtizede teljesít szolgálatot a katonai felsőoktatás területén belül. 1991-től TMB ösztöndíjas, a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia műszaki tanszékének oktatója, majd különböző vezető pozíciókat töltött be az egyetemen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012-es megalakulásától kezdődően rektori felkérést kapott az NKE stratégiai és intézményfejlesztési rektorhelyettesi, 2015. január 1-től az NKE tudományos rektorhelyettesi magasabb vezetői tisztség ellátására. 2008-ban megkapta a Magyar Tudományos Akadémia doktora tudományos címet, továbbá az egyetemi tanári kinevezését. Habilitációs oklevelét 2000-ben vette át a hadtudomány tudományágban.

1596022901

Az MTMT-ben jegyzett tudományos publikációinak száma eléri a 233-at, ezek közül 40 idegen nyelven jelent meg. Itthon és külföldön egyaránt több tudományos folyóirat szerkesztőbizottságában tevékenykedik. Évek óta részt vesz a tudományos minősítő eljárásokban. 1991-ben a Tudományos Diákköri Konferencián Pro Scientia Aranyérmet kapott. Ezt követően több tudományos ösztöndíj (Magyary, Bolyai, Széchenyi) segítette kutatásait. Megkapta az MTA Bolyai-plakett elismerést, az MHTT Tanárky-díját és a Szigetvár által adományozott Zrínyi Miklós-díjat. Számos tudományos társaság tagja. Tagja az MTA IX. osztályának, mint a Hadtudományi Bizottság elnöke.

1596022901


Fotó: Dévényi Veronika