Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazánk haderejének fejlesztése minden téren

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 12. 21:55

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

A Magyarországon gyártott védelmi ipari termékek a biztonságot növelik

A Magyarországon gyártott védelmi ipari termékek a biztonságot növelik - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter december 9-én, pénteken Budapesten. A tárcavezető a Honvédelmi Minisztérium és a Dynamit Nobel Defence közötti vegyesvállalati szerződés aláírása alkalmából tartott rendezvényen úgy fogalmazott, a vegyesvállalat a korábbi, „sok évtizedig tartó, nagyrészt felelőtlen politikai döntések” miatt leépült védelmi ipar újraépítését indítja el.

A teljes cikk itt érhető el.

 

mti3

* * *

„Elsősorban a katonák képességét kell fejlesztenünk, minden más csak hozzáadott érték”

November elseje óta miniszteri biztosként vezeti a honvédelmi tárca Védelmi Innovációs és Képességfejlesztési Főosztályát dr. Porkoláb Imre dandártábornok. Interjúbeszélgetésünkben nem kevesebbre vállalkoztunk, mint felkarolni a rá és munkatársaira váró rendkívül szerteágazó feladatkör elemeit, kihívásait és az innovációban rejlő lehetőségeket.

A teljes cikk itt érhető el.

_.Interjú Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztossalKLAC3726

* * *

Olimpiai bajnok tartott testnevelés órát kadétoknak

Lőrincz Tamás százados vezetett le egy rendhagyó testnevelés órát Mikulás napján a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium 12. évfolyamos kadétjainak. Az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok sportolóval történt találkozót a középiskola testnevelő tanára, Tabajdi Berta önkéntes területvédelmi tartalékos hadnagy kezdeményezésére, a Küzdj meg a bajnokkal Alapítvány szervezte meg.

A teljes cikk itt érhető el.

2022.12.06. Lőrincz ol.bajnok kadét tesi (5)
Kapcsolódó cikkek