Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyszíni szemle Kabulban

Szöveg: Tóth Erik õrnagy |  2010. augusztus 3. 6:39

A Nemzeti Támogató Elem Afganisztán (MH NTE) parancsnoka, műveleti részleg vezetője, valamint a támogató részleg helyettes vezetője rövid szemrevételezést hajtott végre Kabulban. A szemrevételezés célja a MH NTE ellátási rendjébe tartozó kontingensek és egyéni beosztásúak logisztikai támogatásának felmérése a készenlét elérése előtt.

A Kabul Nemzetközi Repülőtér (KAIA) területén tapasztalat gyűjtés céljából szemrevételezésre kerültek a különféle nemzetek Nemzeti Támogató Elemeinek munkahelyei, munkafeltételei.
A bizottság megtekintette a nemzetek által finanszírozásra kerülő ún. NSE házak tervezett helyszínét, melynek kivitelezését arányosan az érintett nemzetek, így Magyarország is saját költségvetéséből fedezi. A szállásokat és munkahelyeket is biztosító épületek várhatóan a jövő év elején készülnek el.
A csoport egyeztetett a magyar Air Mentoring Team-mel (AMT), a MB G-270. járművek helyszíni javításának lehetőségeiről.
A delegáció meglátogatta a Warehouse táborban települő Combat Service School (CSS) magyar mentorcsoport állományát.

Sári Gábor alezredes, a csoport parancsnoka bemutatta a munka és szállásfeltételeket, valamint rövid tájékoztatást adott a csoport munkájáról, a rendelkezésre álló feltételekről, valamint a felmerült igényekről.
Az MH NTE parancsnoka, dr. Révész Gyula mk. ezredes tájékoztatta az állományt az MH NTE készenlét elérését követő támogató szerepéről, valamint a CSS iskola részére a közeljövőben biztosításra kerülő páncélozott járművek átadásáról.
A szemrevételezés során a delegáció találkozott az EUPOL parancsnokságon szolgáló magyar nemzetiségű rendőrökkel és tárgyaltak a jövőbeni együttműködés lehetőségéről.