Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hittel és becsülettel Koszovóban

Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: Szalka Miklós őrvezető |  2024. április 13. 19:08

„A Honvéd Vezérkar főnökének szavait tolmácsolom, amikor köszönetet mondok azért a szolgálatért, amit önök az elmúlt hat hónapban Koszovóban végrehajtottak!” – így köszöntötte Szloszjár Balázs dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveletvezető és Irányító Központ parancsnoka az MH KFOR 29. váltás állományát visszafogadó ünnepségük alkalmával a debreceni Kossuth laktanyában.

202404_Debrecen_KFOR-29_visszafogadó_SZM (5)

A közelmúltban hazatért kontingens gerincét az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár állománya alkotta Hetényi Botond alezredes vezetésével. Az ünnepségen Szloszjár dandártábornok elismeréseket adott át az állomány tagjainak.

A dandártábornok ünnepi beszédében kiemelte, hogy a zászlóalj 2000 óta vállal szerepet a koszovói misszióban, amit mindig hittel és becsülettel hajtottak végre. „Volt szerencsém meglátogatni önöket odakint, és megnyugvással tapasztaltam, hogy felkészültek és rendkívül fegyelmezettek voltak” – emelte ki.

Az ünnepség második felében Székely Attila százados, református tábori lelkész áldotta meg a hazaérkezett állományt, akik díszmenettel zárták az eseményt.