Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelem napi ünnepi sorakozó Szentendrén

Szöveg: Varga József |  2010. május 25. 9:53

2010.május 20-án a Szentendre városi, valamint a kistérségi önkormányzatok és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság képviselőinek jelenlétében felsorakozott az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) állandó és képzésre, kiképzésre vezényelt állománya, hogy együtt ünnepeljék a Magyar Honvédelem Napját.

Az ünnepi sorakozó bensőséges hangulatához az is hozzájárult, hogy az ünnep egybeesett a rajparancsnoki tanfolyam és a tűzoltók alaki felkészítésének befejezésével.
A csapatzászló ünnepélyes fogadása, a jelentés beadás után az ünnepi parancsok ismertetése, az elismerések átadása következett. Ezt követően Huszti András dandártábornok, az MH KKB parancsnoka ünnepi megemlékezésében rövid történeti visszatekintést adott a 161 évvel ezelőtti szabadságharc fontos mozzanatáról, méltatta Buda 1849-i visszavételétek katonai és politikai jelentőségét, majd a Magyar Honvédség és az MH KKB időszerű feladatairól szólt. Beszédében elköszönt a képzésük befejezésével felsorakozott rajparancsnoki tanfolyam részvevőitől, felhívta a figyelmet a rajparancsnoki munka felelősségére.

A mintegy két hetes tűzoltó alaki képzés befejezése alkalmából méltatta a Fővárosi Tűzoltó Parancsnoksággal kialakult együttműködés jelentőségéről, kiemelte a tűzoltó bajtársak helytállását a rendkívüli helyzetek kezelésében. A mindössze két nappal az ünnepi sorakozó előtt alapkiképzésre bevonult szerződéses legénységi állományú katonákhoz szólva Huszti tábornok a katonai pálya lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Az ünnepi sorakozó díszmenettel zárult.