Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelem napja a Bakony lábánál

Szöveg: Vokla János alezredes |  2012. május 23. 10:22

Várpalota város vezetősége, lakossága és az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) évek óta szoros és kiváló kapcsolatát mutatja, hogy idén a honvédelem napja alkalmából szervezett ünnepséget a város szívében, a Thury téren rendezték meg május 17-én.

A meghívott vendégek között megjelent Szabó István dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnökhelyettese, Talabér Márta országgyűlési képviselő, Várpalota város polgármestere, az egyház képviseletében dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, a város iskoláinak igazgatói, valamint számos civil egyesület vezetője és együttműködő partnerek.

Az állománygyűlés Talabér Márta ünnepi beszédével kezdődött. Elmondta: büszke a város katonáira, büszke a honvédség múltjára, jelenére. Köszönetét fejezte ki az alakulat városnak nyújtott eddigi tevékenységéért, és emléklapot adományozott a katonáknak. Válaszbeszédében Vokla János alezredes, megbízott parancsnok biztosította a polgármester asszonyt a további hatékony együttműködés folytatásáról, majd ünnepi beszédében felidézte a múlt hősies cselekedeteit. Kiemelte, hogy az alakulat katonái elődeinkhez méltóan szolgálnak a helyőrségben, amit az elvégzett számos feladat bizonyít. Dicsérte munkájukat, hűségüket, megköszönvén eddigi szolgálatukat. Ezután elismerések átadása következett.

Május 18-án, az ünnepségsorozat folytatásaként az MH BHK sportnapot rendezett laktanyájában, amelyen a polgármesteri hivatal dolgozói, a városi rendőrkapitányság alkalmazottai és más civil szervezet képviselői is részt vettek. A magukat megmérettetni vágyók főzőversenyen, asztaliteniszben, kispályás labdarúgásban és még számos versenyszámban indulhattak.