Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi és rendészeti nyílt nap a „Z” generációnak

Szöveg: Turcsányi-Formádi Vikória főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. november 16. 8:36

A Magyar Honvédség, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Büntetés-végrehajtás, valamint civil szakmai szervezetek izgalmas bemutatóit tekinthették meg a hon- és rendvédelmi pálya iránt nyitott fiatalok Halásztelken.

DSC_0087

A Magyar Honvédség harcászati, a Rendőrség pedig kutyás bemutatót tartott az érdeklődő diákok számára. Az esemény palettáját tovább színesítették a honvéd kadétok és a rendészeti évfolyamok, akik díszmenettel, technikai-önvédelmi és alaki bemutatóval készültek a rendezvényre. A bemutatott hivatások iránt komoly érdeklődés mutatkozott, amelyet a programon résztvevők magas létszáma is bizonyított.

Az ünnepélyes megnyitót követően Tőkés Bertalan alezredes, az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred törzsfőnöke beszédében elmondta: „minden ország, így hazánk honvédelmi és védelmi képességeinek fenntartása és fejlesztése elengedhetetlenül szükséges feladat, aminek legfontosabb eleme az oktatás, a honvédelmi nevelés, amit a Honvéd Kadét Program is szavatol annak érdekében, hogy a hazáért tenni képes, felelősségteljes állampolgárai legyenek Magyarországnak” – buzdította a résztvevőket az alezredes.

A területvédelmi ezred aktív szerepet vállal a Honvéd Kadét Program mentorálásában, amely során a diákok honvédelmi alapismeretek közismereti tantárgyat tanulnak heti egy-két órában, továbbá felkészítik őket a legfontosabb kompetenciákra, amelyek a jövőben a katonává válásukhoz elengedhetetlenek.