Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szépkorúakat köszöntötték

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 1. 15:50

A Honvédelmi Minisztérium október elsején köszöntötte a nyugállományú katonákat az idősek világnapja alkalmából. A hagyományos – tizenegyedik alkalommal megrendezett – idősek világnapi ünnepségén a szépkorúak mellett, a honvédséghez kötődő társadalmi szervezetek vezetői, képviselői is jelen voltak.

A Hotel Hadikban rendezett eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Október elseje jó alkalom arra, hogy kifejezzük hálánkat azoknak az embereknek, akik egész életükben a honvédséget, hazájukat szolgálták – kezdte beszédét Simicskó István. Ez a nap alkalom arra is – folytatta –, hogy bizonyítsuk: a társadalom nem feledkezik azokról, akik hivatásos katonaként hosszú évtizedeken át áldozatot vállaltak hazájukért.

Simicskó István utalt az idősek bölcsességére, szakmai tudására, ismereteire, amelyre az egész társadalomnak nagy szüksége van. Kérte, hogy továbbra is erősítsék a Magyar Honvédséget, a honvédelem ügyét, mert munkájuk kiemelten fontos ezen a téren. A tárca és a vezérkar – mint hosszú évek óta ilyenkor mindig– ezúttal is elismerte azoknak a nyugállományú katonáknak a munkáját és életpályáját, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a honvédelemben.

Az előléptetéseket követően Simicskó István az Aranykor Kitüntető Cím különböző fokozatait 17 főnek adta át, míg a Honvédelmi Miniszteri Emlékplakettet ketten vehették át tőle. A Vezérkarfőnöki Emlékplakett négyen kapták meg Horváth János ezredestől a HM HVK Személyzeti Csoportfőnökség képviselőjétől.

Az idősek napját a díszebéd zárta, amelyen Horváth ezredes mondott pohárköszöntőt. Ebben – többek között – arra kérte a most elismerésben részesülteket, hogy továbbra is legyenek partnerek a honvédség, honvédelem ügyének támogatásában. Ehhez kívánt nekik hosszú életet, erőt, egészséget.

 

 

 

 

Írta és fényképezte: Z. T.