Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A verseny egyben válogató is volt

Szöveg: komany.hu |  2012. április 5. 19:09

Huszonhét csapat közel százötven katonája nevezett be az idei esztendő első lőbajnokságára, amelyet a püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtéren rendeztek meg.

A Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar, az MH Támogató Dandár, az MH Honvédkórház, az MH Geoinformációs Szolgálat, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó budapesti alakulatok csapatainak versengését április 4-én, szerdán tartották.

A versenyzők gépkarabély és pisztoly versenyszámban mérték össze tudásukat, férfi és női kategóriában.

Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt Szalai István közalkalmazottnak megköszönték azt a tevékenységét, amelyet hosszú időn át végzett a Magyar Honvédségnél a támogató dandár érdekében. Szalai István „fegyvermester" életútja szakmai szempontból és a sport területén egyaránt példaértékű. Eredményei között szerepel számos világbajnoki, országos dobogós, valamint Európa-bajnoki aranyérem, amelyeket gyorstüzelő pisztoly és szabadpisztoly versenyszámban ért el. 1999-ben a sportolói életpályája alapján, az utánpótlás támogatásáért nyújtott teljesítménye elismeréséül a Honvéd Sportegyesület a „Halhatatlanok Klubjába" választotta.

A lőbajnokság után az érmeket, az okleveleket és a kupákat Pristyák János mérnök ezredes, az MH Támogató Dandár, MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont parancsnoka adta át. Zárásaként Pristyák ezredes kiemelte: „Ez a verseny az alapja annak, hogy a Magyar Honvédség bajnokságára kiválasszuk a dandár ütőképes csapatát." Bátorított minden alegységet, hogy még több versenyzőt indítson a következő esztendőben.

 
1595933758
 
1595933758

Szöveg: Gémes Ildikó százados
Fotó: Szabó Lajos zászlós