Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkári látogatás a győri rakétásoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 18. 19:16

Pénteken Győrött folytatódott dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának csapatlátogatás-sorozata.

Január 18-án Győrbe az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez látogatott a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. A laktanyába érkező dr. Vadai Ágnes államtitkár asszonyt Varga János vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese és Varga László mérnök dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta. A díszszakasz és a

zenekar tisztelgése után a parancsnok tájékoztatta a vendéget az alakulat jelenlegi feladatrendszeréről, a szövetségesi rendszerbe felajánlott erők és eszközök helyzetéről, valamint az állomány élet- és munkakörülményéről, továbbá az ezred haditechnikai eszközei, infrastruktúrája korszerűsítésének folyamatáról.

A tájékoztatót követően a vendég találkozott az alakulatnál szolgáló állománykategóriák, majd a katonanők képviselőivel. Mindkét találkozón a jelenlévők felvetették az őket érintő és megoldásra váró gondokat és problémákat.

Ezt követően az államtitkár asszony a vendéglátókkal laktanya bejáráson vett részt. Megtekintette az ezred oktatási központját, benne a MISTRAL szimulátort, a korszerűsített tűzirányítási és fegyverrendszereket és a közelmúltban felújított egyesített javítóműhelyt.