Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állománygyűlést tartott a KBH

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. július 7. 6:59

Július 2-án állománygyűlést tartott a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatala (MK KBH). A Himnusz elhangzását követő beszédében dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szólt a hivatal tevékenységének jelentőségéről és fontosságáról.

A rendezvényen megjelent dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Simicskó István parlament államtitkár, Fodor Lajos közigazgatási államtitkár, Csampa Zsolt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Tóth András mérnök vezérőrnagy, az MK KFH főigazgatója, Kovács József vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka, dr. Kovács Árpád altábornagy, katonai főügyész és más együttműködő szervezetek képviselői.

A Himnusz elhangzását követő beszédében a honvédelmi miniszter szólt a hivatal tevékenységének jelentőségéről és fontosságáról. Az itt szolgálók, dolgozók „az egész nemzet érdekeit védik" – jelentette ki Hende Csaba. Hangsúlyozta, hogy bízik a katonai szervezet vezetésében, az állomány képességeiben, szakmai tudásában. A miniszter azt is elmondta: ismeri a hivatalt érintő gondokat, de a tárca mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben zavartalanul végezhessék felelősségteljes munkájukat. Azt kérte, szolgáljanak jelmondatukhoz híven: „hűséggel, bátorsággal, becsülettel". Bízom önökben, önök pedig bízzanak bennem – fejezte be beszédét a miniszter.

1595904307
 

Domján László dandártábornok, az MK KBH főigazgatója az eddig változtatásokról szólva ismertette a kijelölt stratégiai célokat, kiemelte azokat a területeket, ahová a munka súlypontját helyezik át, illetve erősítik meg. Szólt az új biztonsági megközelítésekről, a megújult szervezeti struktúráról, azokról a lépésekről, amelyek az új kihívásoknak megfelelő képességek kialakítását szolgálják. A főigazgató beszédében hangsúlyozta az értékelés, elemzés és általában a megelőzés fontosságát. Bemutatta az újonnan kinevezett vezetőket, majd közölte elvárásait, köztük mindenekelőtt a törvényesség betartását.

Ezt követően került sor a határozatok, parancsok ismertetésre, majd miniszteri és főigazgatói elismerések átadására. A Szózattal befejeződő állománygyűlést fogadás zárta.

1595904307
1595904307