Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Avatás és áldás

Szöveg: Nehéz Attila |  2011. november 12. 12:13

A felderítők védőszentje, Szent Márton tiszteletére rendezték meg november 11-én, pénteken a felderítők napját Debrecenben az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál. Az eseményen a harmadéves honvédtiszt-jelöltek átvehették a zöld barett-sapkát, majd a felderítők a Kossuth-laktanyából zenekari kísérettel meneteltek a Böszörményi úti templomba.

1595927158
A rendezvény elején az 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj felsorakozott katonái előtt felolvasták Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének üdvözlőlevelét, majd Miskolczi József alezredes, a Honvéd Vezérkar Hadművelet Főnökség felderítő osztályának osztályvezető-helyettese és dr. Lippai Péter ezredes, a dandár megbízott parancsnokhelyettese mondott ünnepi beszédet.

Az ünnepség folytatásaként Tisza Zsolt hadnagy ismertette Szent Márton életútját, védőszentté válását, majd a zászlóalj parancsnoka, Rédei Róbert alezredes osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Az állománygyűlés végén Forray László alezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem műveleti tanszékének vezetője vezényszavaira a kijelölt hivatásos állomány átadta a felderítők jelképének számító zöld barett-sapkát a jelenlévő harmadéves honvédtiszt-jelölteknek.

Az ünneplő felderítők ezután a helyőrségi zenekar kíséretében átvonultak a Böszörményi úti templomhoz, ahol Bosák Nándor, Debrecen-Nyíregyháza római katolikus megyés püspöke szólt az egybegyűltekhez, majd megáldotta a felderítőket.

1595927159