Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brüsszelbe látogat Vadai Ágnes

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. január 19. 7:13

Dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára 2009. január 19-én hivatalos látogatást tesz a Brüsszeli NATO Központban és a Monsban működő katonai parancsnokságon.

A honvédelmi tárca államtitkára megbeszéléseket folytat Claudio Bisognero főtitkárhelyettessel, Giampaolo Di Paola admirálissal, a Katonai Bizottság elnökével, valamint Jiry Sedivy védelempolitikáért és védelmi-tervezésért felelős főtitkár-helyettessel. A tárgyaló felek olyan aktuális védelempolitikai témákat vitatnak meg, mint a Szövetség és Oroszország kapcsolata, Ukrajna és Grúzia tagságának esélyei, de szóba kerül hazánk nemzetközi szerepvállalása is, azon belül kiemelten a balkáni és az afganisztáni rendezésben való aktív részvételünk.

A megbeszéléseken szó lesz a pápai repülőtér és a C-17-es programhoz kötődő infrastrukturális fejlesztések költségeinek a NATO Biztonsági Beruházási Programjába történő bekapcsolásáról is.

A magyar tárgyaló delegáció munkájában részt vesz Martinusz Zoltán, hazánk NATO nagykövete, valamint Hazuga Károly vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese.