Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a Dream Team tagjainak

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. március 16. 13:05

2010. március 16.-án, Dr Szekeres Imre honvédelmi miniszter fogadta a Honvéd Dream-Team „Gepárdok” tereprali csapat tagjait, Bálint Zoltán zászlóst, Barkó István századost, és Gazdag Ákos szakaszvezetőt. A csapattagokat a Budapest-Bamako Rallyen nyújtott kiemelkedő teljesítményükért elismerésben részesítette a miniszter.

Mint ismeretes, a Honvéd Dream-Team „Gepárdok" tereprali csapat a 2009. évi hazai tereprali bajnokság összetett ötödik helyének megszerzését követően, 2010 januárjában elindult a Budapest-Bamako Rallyn.

A verseny illeszkedett a projekt alapvető célkitűzéseihez, hiszen a Magyar Honvédség gépjárművezetőinek extrém körülmények között kell megszerezniük azokat a tapasztalatokat, amiket a későbbiekben társaik felkészítése során hasznosíthatnak.

Az újszerű kihívások ellenére a csapat egy olyan mezőnyben szerzett ötödik helyezést, melyben számos – korábbi Dakar, és Bamako versenyeket teljesítő – egységgel szemben kellett összemérni tudásukat. Kreativitásuknak és eredményes csapatmunkájuknak köszönhetően sikerrel vették fel a harcot, sok esetben erősebb versenygépekkel szemben.

1595898612
1595898612

Fotó: Tóth László