Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés az együttműködésért

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. szeptember 10. 9:15

A MH Nemzeti Támogató Elem (MH NTE) parancsnoka a napokban „Békefenntartásért” szolgálati jelet adott át Boris Kne¾iè horvát tiszthelyettesnek. A kitüntetés jelképesen az egész horvát logisztikai alegység munkájának az elismerése is.

Rendhagyó sorakozót tartott a MH Nemzeti Támogató Elem (MH NTE) szeptember 7-én Mazar-e Sharifban. A magyar katonák mellett részt vettek ezen a Camp Marmalban szolgálatot teljesítő horvát Nemzeti Logisztikai Elem katonái is.

Az eseményen Dr. Révész Gyula mérnök ezredes az MH NTE parancsnoka köszönetet mondott a horvát katonáknak a logisztikai feladatok során kifejtett kiemelkedő szintű együttműködésért és támogatásért. A MH NTE parancsnoka átadta a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere által – a külföldi szolgálata leteltével hamarosan hazatérő – Boris Kne¾iè horvát tiszthelyettes részére adományozott „Békefenntartásért" szolgálati jelet.

Az MH NTE parancsnoka beszédében kitért arra, hogy a kitüntetés – bár azt egy katona veheti át – egyúttal az egész horvát logisztikai alegység munkájának is az elismerése. A szemmel láthatóan nagyon meghatódott horvát katona válaszbeszédében kifejezte, hogy nagyon kellemes meglepetésnek tartja a magyar honvédelmi miniszter által adományozott elismerést és a kitüntetését büszkén fogja viselni.

A sorakozón – a horvát és magyar katonák együtt – egyperces néma csenddel és főhajtással emlékeztek meg az augusztusban megsebesült és ezen a napon elhunyt magyar bajtársunkról.

A 2010 júniusa óta Afganisztánban szolgáló MH NTE, az ottléte során már több alkalommal tevékenykedett együtt a horvát logisztikai alegységgel. A kialakult jó kapcsolat mindkét fél számára kedvezőnek bizonyult.

1595907060
 

Szöveg: Gumpl Pál alezredes
Fotó: Csanádi Zsolt törzsőrmester