Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismert különlegesek

Szöveg: Szabó Béla |  2011. november 29. 18:39

Hozzátartozóik jelenlétében részesültek elismerésben az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj afganisztáni hadszíntéren – tűzharcban – kiemelkedő helytállást tanúsító katonái november 29-én, Szolnokon.

A különleges műveleti csoport nyolcadik váltása katonáinak a honvédelmi miniszter nevében dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának nevében pedig Domján László vezérőrnagy adta át a kitüntetéseket, elismeréseket.

Az amerikai fél részéről Michael Repass vezérőrnagy, az Egyesült Államok Európai Különleges Műveleti Parancsnokságának parancsnoka, illetve Isaac Peltier alezredes, az Egyesült Államok 1/10 Különleges Erők Zászlóalj parancsnoka ismerte el a magyar katonák helytállását.

A két katonai szervezet közötti szoros együttműködés, a hadszíntéren végrehajtott közös feladatok elismeréseként az amerikai 1/10-es zászlóalj parancsnoka zászlószalagot adományozott az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj részére.

Az ünnepségen részt vett Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, valamint Robert W. Duglebby ezredes, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségnek véderő attaséja.

Az ünnepséget követően az amerikai vendégek megtekintették a jelenleg Szolnokon zajló „JCET 2011" magyar – amerikai közös kiképzés egy mozzanatát is.

Fotók: Rácz Tünde