Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékelő és feladatszabó értekezlet Debrecenben

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2010. március 10. 10:00

Idén március 9-én került sor az 5. Bocskai István Lövészdandárnál az éves értékelő és feladatszabó értekezletre. Az értekezleten Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, dandárparancsnok értékelte a tavalyi évben az alegységek által végzett munkát, illetve megszabta számukra az idei évben végrehajtandó feladatokat.

Az állománygyűlésen részt vett Hazuga Károly altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és Kovács József vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság helyettese.
Az értekezlet után került sor arra a Humán Konferenciára, amely keretében a csapatok humán szakemberei tekintették meg a dandár humánszolgáltató irodáját. A konferencián részt vett Tömböl László mk. vezérezredes, Honvéd Vezérkar Főnök és Benkő Tibor altábornagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

Minya Zsolt őrnagy, a dandár humán részleg vezetője egy rövid tájékoztató keretében bemutatta az iroda feladatrendszerét, illetve beszámolt az elmúlt időszak tapasztalatairól. Debrecenben 2009. március 19-től kísérleti jelleggel üzemelt a humánszolgálati és családtámogató rendszer, amit július 5-én adott át hivatalosan Dr. Szekeres Imre, a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztere.

1595898313
 

Fotó: Hudák János törm.