Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Év végi állománygyűlés

Szöveg: honvedelem.hu / mhhek.hu |  2010. december 21. 10:36

Az idei esztendő számos alkalmat biztosított az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ (HEK) szakemberei számára tudásuk bizonyítására. Emellett a napi feladatokban is a legmagasabb szinten kellett teljesíteniük. A kiemelkedő munkák elismerésére a HEK év végi állománygyűlésén került sor, december 15-én.

Az állománygyűlésen elhangzott: a 2010-es esztendő Magyarországon a katasztrófák időszaka volt, kezdve a nyár eleji árvíztől az októberi, Kolontárnál átszakadt vörösiszap tározó utáni mentesítési feladatokig. A Magyar Honvédség mindkét esetben szakszerűen és gyorsan reagált, beavatkozása nagyban hozzájárult a helyzet rendezéséhez.

Az MH HEK szakállománya minden alkalommal bizonyította felkészültségét. A közegészségügyi szakemberek, a katonaorvosok, a kirendelt személyzet, tudásuk legjavát nyújtva segítettek.

A terepen elvégzett munka mellett a HEK állományának a mindennapi feladatokban is meg kellett felelnie a minőségügyi elvárásoknak, amelyek a felülvizsgálatára október végén került sor. 

A vizsgálatot végző cég, a Digart International Ltd. új szabványnak megfelelően (ISO 9001/2008) készítette el elemzését a szervezetről. A felülvizsgálatnak a HEK teljes mértékben megfelelt, így újabb egy évig használhatja a szabványnak megfelelő minőségügyi tanúsítványát, emellett a tanúsító cég minőségdíjra ajánlja az egészségügyi központot, amelyet pályázat útján nyerhet el a jövő év során.

A minőségügyi tanúsítványt a Digart International Ltd. vezető auditora Papolczi Márta adta át.

A december 15-i állománygyűlésen a vörösiszap-katasztrófa elhárításakor elvégzett feladatokért a honvédelmi miniszter 10 főnek adományozott Katasztrófa-elhárításért Szolgálati Jelet.

Szintén a honvédelmi miniszter adományozott árvízvédelemért szolgálati jelet 15 munkatársnak.

A minőségügyi vizsgálatot előkészítő belső auditorok munkáját pedig oklevéllel ismerte el a HEK.

Ezen kívül előléptetésekre, kerek évfordulók elismerésére és nyugállományba lépők köszöntésére került sor. Az elismeréseket dr. Németh András orvos dandártábornok, a HEK parancsnoka adta át.

A parancsnok beszédében méltatta mindazt a teljesítményt, amelyet a HEK állománya elért ebben az évben. Kitért a missziókban szolgálatot teljesítők munkájára is, kiemelve az augusztusi afganisztáni eseményeket, mely során szintén a katonaorvosok, pszichológusok szaktudására volt szükség. A tábornok a sikerek között tett említést arról, hogy az idén négy rezidens csatlakozott a HEK állományához.

Fotó: mhhek.hu